Dubai

Dubai spreekt, zeker voor ondernemers, tot de verbeelding. Het lijkt een walhalla voor ondernemers, de rijkdom en het ondernemerschap schiet er letterlijk de grond uit. Wie op de Burj Khalifa staat, het hoogste gebouw van de wereld, kan daar een foto zien van Dubai in 1972. Dit is natuurlijk waanzin, op enkele decennia is er een metropool verrezen waar vroeger zand en kamelen waren. Dit is gebeurd door het vrije ondernemerschap zo weinig mogelijk in de weg te leggen, door durf en visie, en door weinig betutteling. Dingen die net hier in West- en Noord Europa ondernemen zo moeilijk maken. Hier moet je als ondernemer een koorddanser zijn, en zodra de fiscus, de publieke opinie of anderen de kans zien halen ze je onderuit. Smak!

dubai voor digitale nomaden

Dus Dubai of beter de Verenigde Arabische Emiraten, zijn een mekka voor durvers, ondernemers en ook wel niet altijd even succesvolle goudzoekers. Ondernemers (zie hierna) gaan best voor een van de freezone companies. Als je de dingen goed opzet bedragen de belastingen nul procent, het lijkt wel of je de lotto hebt gewonnen.

Ook voor vermogenden en renteniers is het een perfect plek want er zijn gewoon zo goed als geen belastingen, simpel toch. En de levenskwaliteit kan er bijzonder hoog zijn.

Digital nomads kunnen ook een leuke tijd hebben in Dubai, zeker als je weet dat hun ‘residence card’, geldig blijft als ze (afhankelijk van het Emiraat) er een of twee dagen per jaar verblijven. Dus onze vrienden digital nomads hebben een massa tijd om buiten de UAE te verblijven zonder dat ze hun gepriviligeerde status verliezen.

Dubai voor digitale nomaden

Dubai, één van de Verenigde Arabische Emiraten, is opener en toegankelijker dan veel andere plekken in het Midden-Oosten. Je kan er best een leuke tijd hebben, en als je de hete zomer skipt kan het er zalig toefen zijn. Je zal er veel open minded mensen tegen komen en een zeer kosmopolitische sfeer. Een aanrader. Ook kan je vanuit Dubai naar heel veel plekken vliegen zoals Azië, het is een echte hub voor je verdere vliegavonturen.

Lees meer

Dubai voor ondernemers

Dubai, en bij uitbreiding de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn de natte droom voor elke ondernemer. Er is op winst geen enkele vorm van belasting en de boekhouding is heel beperkt. What you see, you get! Wat op het einde van de dag je netto overhoudt, is van jouw, geen overheid die de helft komt afsnoepen. Je zal ook ervaren dat als je de juiste weg kent, ondernemen er bijzonder soepel verloopt.

Lees meer

Dubai voor vermogende en renteniers

Als je vermogend bent is Dubai natuurlijk een leuke plek. Prachtig weer en als het te heet wordt ‘overzomer’ je in Spanje. Veilig, luxe…gelijkgezinden…en geen belastingen. De veiligheid is echt een zeer comfortabel, ook de luxe en goede service die je overal tegemoet komt.

Lees meer