Dubai voor vermogenden en renteniers

Als je vermogend bent is Dubai natuurlijk een leuke plek. Prachtig weer en als het te heet wordt ‘overzomer’ je in Spanje. Veilig, luxe…gelijkgezinden…en geen belastingen.

Er is in Dubai of in de andere zes Emiraten, geen enkele vorm van personenbelasting, vennootschapsbelasting, vermogensbelasting, erfrechtbelastingen… Nada, niks. Sinds enkele jaren is er wel 5% BTW ingevoerd, dus als je gaat winkelen bv. betaal je 5% BTW op je aankopen. Als je wat rondkijkt is het er heus niet zo duur, en je vindt heel leuk en ruim vastgoed voor redelijke prijzen in vergelijking met plekken zoals Monaco of Genève. En 95% van de mensen zijn geen locals, dus genoeg volk om te ‘socializen’. 

dubai wonen

Residence card

Om er te verblijven en een ‘residence card te bekomen’, pak je de dingen best professioneel aan. En hier zijn wij er om je te helpen. Elk emiraat heeft zijn eigen regels, maar als je bv. een verblijfskaart bekomt via het goedkope emiraat ‘Ral al Khamaj’ of Sharjah mag je toch in heel de UAE wonen, het is immers een federale staat. Het is gewoon wat ‘shoppen’ om de goedkoopste en snelste manier te vinden om die’ residence card’ te vewerven, en die dingen verschuiven ook altijd. Nu is bv . Ras al Khamaj een goede optie morgen kan het Sharjah zijn of Um Al Qain.

Om aan zo een residence card te geraken is het een goed idee om bv. een zgn. ‘freezone company’ op te richten ook als je niet van plan bent er zaken mee te doen, dit doet er niet toe. Soms kan je ook door vastgoed te kopen een ‘residence card’ bekomen maar sommige projecten geven je recht op zo een verblijfskaart anderen niet. Het is een kluwen maar we loodsen je er graag door heen.

Vergeet ook niet dat in de UAE de ‘sharia-wetgeving’ heerst dit kan bij een eventueel overlijden zeer onaangename gevolgen hebben voor bv. de vrouw die niet erg veel rechten heeft onder de sharia. Gelukkig is dit perfect oplosbaar door als niet-moslim een testament op te laten stellen in het zgn. ‘Dubai International Financial Center’. Allemaal best doenbaar maar laat je goed begeleiden. Aarzel niet ons hiervoor te contacteren.