Over ons

'Boutique' fiscaal advieskantoor

Wij zijn een ‘boutique’ fiscaal advieskantoor en houden ons uitsluitend bezig met internationale taxplanning met de focus op emigratie. Het gaat dan zowel om emigratie van individuen, van bedrijven als van vermogens. Merendeel van onze cliënten zijn Nederlanders en Belgen. We houden van een creatieve en doortastende aanpak, een no-nonsens aanpak met betaalbare en transparante erelonen. Als onze adviezen zijn haalbaar, creatief en legaal… Immers we zijn geen academici want we voeren zelf de adviezen uit voor onze cliënten.

We zijn al meer dan 25 jaar dag in dag uit met deze materie bezig, ik durf te zeggen dat we wel echt weten waar we mee bezig zijn. Deze website ‘relocationplanners’ is nieuw, u kan ook een heleboel informatie vinden op onze Engelstalige site ‘www.nomoretax.eu’. Waarom deze nieuwe site? De laatste 10 jaar heeft er zich in onze sector een heuse aardverschuiving voorgedaan. Wat nooit voor mogelijk werd gehouden … is gebeurd. Alle mogelijke landen hebben de handen in elkaar geslagen, en zijn gestart met informatie uit te wisselen over belastingplichtigen, hebben fiscale wetgeving op elkaar afgestemd, alle mogelijke fiscale achterpoortjes werden zowel nationaal als internationaal dicht getimmerd.

Er is nog steeds niets mis met de minst belaste weg te kiezen, en soms is dit absoluut noodzakelijk wenst uw bedrijf te overleven. Maar de ‘tools’ zijn of moeten aangepast worden. De enige wettelijke en sluitende manier om belastingen te besparen is om effectief (!) te verhuizen naar een lager belast land. Het mag en het werkt, en in vele gevallen verhoogt je levenskwaliteit er ook nog bij. Zo wat wil je nog meer.

Onze filosofie

Belastingen zijn een noodzakelijk kwaad. We willen in een beschaafde wereld leven en dit betekent dat bepaalde zaken door een overkoepelende overheid moeten geregeld worden. Zo hoort het tot de kerntaken van een overheid om te zorgen voor veiligheid, orde, een efficiënte justitie, een goede infrastructuur… Ook moet een overheid ervoor zorgen dat hardwerkende medeburgers een eerlijke kans krijgen om te studeren of toegang te krijgen tot de gezondheidszorg. Je moet worden beloond om wat je doet en niet omwille van je afkomst of omdat je tot een gepriviligeerde groep behoort. Dit is beschaving. We zijn echter volledig tegen een ‘gepamperde samenleving’ en een hangnetcultuur. Ook doorgeslagen politieke correctheid doet onze bloeddruk fel toenemen.

Anderzijds is het ziekelijk dat een overheid meer dan 50% van onze inkomens afroomt en nog overheidstekorten opbouwt. Het is bovendien dodelijk voor een gezonde economie dat een steeds groeiend ambtenarenapparaat met regeltjes om de regeltjes het leven van de ondernemer – die uiteindelijk voor de welvaart moet zorgen – onmogelijk maakt. Hoge belastingen en regeldrift in combinatie met een hoge loonlast, lijkt ons een sterke motor voor emigratie en relocatie. Elke mens heeft het recht om de minst belaste te weg te kiezen en daar naar toe te gaan waar hij het best behandeld wordt. Schreef ik voor lezers voor wie de ‘hangmatcultuur’ het hoogste goed is, dan zou ik zeggen blijf lekker in België of Nederland. Maar jullie zijn creatievelingen… dus pak die koffers maar snel.

Belastingoptimalisatie is geen belastingontwijking

Voor alle duidelijkheid we doen énkel aan belastingoptimalisatie (tax avoidance) en niet aan belastingontwijking (tax evasion). Zij die aan belastingontwijking willen doen, moeten niet bij ons komen aankloppen. De laatste jaren zijn er heel wat publieke stemmen die zeggen :”ja tax avoidance is wettelijk maar immoreel’. Hier doen we niet aan mee, zolang de wetgeving het toelaat kan je aan tax avoidance doen. Als ‘morele’ elementen het recht gaan bepalen, ja dan glijden we weg van de rechtstaat en staat de deur open voor willekeur en dit is toch het allerlaatste wat we willen, niet?

Iven de Hoon

Wie is Iven de Hoon?

Wel Iven De Hoon is gepassioneerd door internationaal belastingrecht en maakte van zijn passie zijn werk. Hij is opgegroeid in Antwerpen en is Master of Law (Universiteit Antwerpen) en behaalde een Master na master (Tax Law and Accounting, Vlerick Instituut, Universiteit Gent). In 2009 won hij the ‘Willoughby Memorial Price’ (St. Jesus College Oxford). In het begin van zijn carrière was hij fiscaal jurist bij enkele grote accountantskantoren en hield hij zich ook sterk bezig met het begeleiden van zgn. ‘Nederbelgen’. Zo een 15 jaar geleden startte hij zijn eigen fiscaal kantoor.

Iven De Hoon heeft talrijke publicaties en boeken op zijn naam staan. Zoals ‘Belastingparadijzen’ (Roularta), ‘Ik maak me onzichtbaar voor de fiscus (Roularta)’, ‘Ik ben weg…’ Hij reisde ondertussen naar 80 landen, want reizen is zijn andere passie. Verder leeft hij nog steeds volgens de wijze raad van zijn vader die leraar was en die hem altijd bij bracht dat een combinatie van hard werken, creatief zijn, je eigen baas en gefocust blijven… de weg is naar succes. Nu tracht hij deze levenswijsheid op zijn drie kinderen over te brengen.

Een succesvol advieskantoor is natuurlijk niet het werk van één man, en gelukkig hebben we ondertussen bij Relocation Planners, een sterk team van allemaal zeer toegewijde, hardwerkende en creatieve medewerkers. Ook hebben we in diverse landen betrouwbare partners waarop we kunnen steunen.