Dubai voor ondernemers

ondernemen in dubai

Zoals eerder gezegd is Dubai en bij uitbreiding de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) de natte droom voor elke ondernemer. Er is op winst geen enkele vorm van belasting en de boekhouding is heel beperkt.

Wil je lokaal business gaan doen, bv. een winkel openen dan is het allemaal wat complexer, je moet dan een ‘emirati’ in je bedrijf betrekken. Maar die kan je weer uitkopen door een zgn. ‘sponsorship’, anders gezegd je betaalt hem om niks te doen en om geen zeggingschap te hebben in jouw bedrijf. Eigenlijk een verkapte vorm van belasting, het gaat hier meestal om relatief kleine bedragen. En heel die wetgeving is versoepeld en wordt nog verder versoepeld.

Freezones

De meeste van onze cliënten echter, doen geen zaken in maar zaken vanuit de UAE, dan is alles een pak makkelijker. Je richt dan een zgn. ‘freezone’ company op, dit is een bedrijf waarbij je geen lokale emirati nodig hebt. Je bent dus de volle 100% aandeelhouder. Er zijn een 40tal – freezones, soms is het een gewoon één kantoorgebouw, bepaalde freezones hebben hun specialiteit en concenteren bv. alle medische activiteiten, of IT-activiteiten enz. Sommige freezone companies zijn complex, duur en duren lang om op te richten. Anderen zijn een pak goedkoper en richt je erg snel op. Ook hier laat je je best goed begeleiden. Het heeft geen zin een dure freezone – company op te richten in Dubai als je nooit een klant ontvangt, ga dan voor bv. een RAKEZ-company. Een freezone kan dus ook recht geven op een of meerdere visa. Je zal geen belastingen betalen maar afhankelijk van je activiteit betaal je elk jaar een ‘license fee’, die tot een paar duizend euro kan oplopen. Wij zijn erkend agent voor deze RAKEZ-freezone en kunnen u hierbij perfect begeleiden en krijgen voordeeltarieven. Vraag ons brochure aan!

Op dit ogenblik is de ‘RAKEZ’ freezone erg interessant. Klik hier voor meer informatie. Of contacteer ons op: info@dehoon-dhp.com.