Tips

Ga niet over één nacht ijs. Deze tip lijkt de logica zelf maar toch zijn velen te impulsief en denken dat met een emigratie ze hun problemen kunnen achter laten, dit is helaas niet altijd zo. Doe onze check of je er klaar voor bent!
Bezoek meerdere landen meerdere keren Maak bv. je top 5 van je geliefde spots, bezoek deze plekken en als het kan op diverse tijdstippen. De Algarve in juni of november is bv. een wereld van verschil!
Iedereen is anders. Misschien dat jouw vriend, die-hard single Bali top vindt maar jullie gezinnetje met de peuter zoeken misschien beter een andere plek.
Juridisch-fiscale luik is voor deskundigen. Jouw vrienden zullen je zeker wel waardevolle tips kunnen geven over waar de beste wifi is maar laat fiscaal en juridisch advies over aan deskundigen. Vertrouw ook niet altijd wat je op het internet leest!
Je advies betreft twee landen! Je adviseur moet rekening houden niet alleen met het advies van je vroegere of je nieuwe thuisland, neen er kunnen dingen overlappend zijn. Het is van belang dat er overlegd wordt en dat de adviseur aandacht heeft voor de fiscaal juridische situatie in beide landen. Wij doen dit!
Niet al je eieren in dezelfde maand! Het is niet omdat je van Nederland naar Dubai verhuist dat je daarom al je vastgoed moet verkopen en al je gelden in Dubai op een rekening moet zetten. Ook nu is spreiden de boodschap.
Zorg steeds voor een goede verzekering Ook jonge mensen kunnen ziek worden of een ongeluk hebben. Wees goed verzekerd! Informeer bij ons!
Regel je woonst ter plaatse. Het is natuurlijk wel prettig om je woonruimte al voor aankomst geregeld te hebben. Toch kun je in veel bestemmingen de woning of het appartement het beste eerst met eigen ogen bekijken. Bovendien vind je ter plekke vaak veel betere deals en kun je een idee krijgen welke buurt jou het beste bevalt. Ook is het handig om bijvoorbeeld de internetsnelheid te checken.
Zorg voor een ‘spoor’ van je inkomsten! Het is leuk om weinig of geen belastingen te betalen maar zorg wel dat je binnen 5 jaar ook nog kan aantonen hoe je geld verdiende. Bij elke belangrijke investering zal bv. een bank de oorsprong van je gelden willen weten. Houd je boekhouding bij!
Bouw een nieuw sociaal netwerk uit! Hoe? Door onder meer te kiezen voor: co-working, co-living, bepaalde facebook-groepen, nomadcruises enz…