Vermogenden / renteniers

Een andere belangrijke reden om te emigreren is misschien omdat u door hard werken erg vermogend bent geworden. U heeft dan ook geen zin om vermogensbelasting te betalen of zwaar belast te worden op uw spaarcenten. Vroeger kon je je geld veilig parkeren in de Zwitserse Alpen, geen haan die er naar kraaide. Uiteraard zijn de tijden ingrijpend veranderd. Nergens (of bijna zo goed als nergens) staat uw geld veilig voor de Belgische en Nederlandse fiscus, overal zijn er ‘klikspanen’… Je moet er gewoon vanuit gaan dat de fiscus weet dat u uw geld in het buitenland hebt staan, dus u betaalt dan belastingen in het land waar u woont!

mooie-bestemming
geld puzzelstukken

Wil je dit NIET wat jouw volste recht is, dan moet je je koffers pakken en bv. gaan wonen in een laag belast land zoals Bulgarije of Dubai. In dat geval kan je perfect je geld parkeren in Singapore of Zürich en je belastingen erop betalingen in je nieuwe woonstaat, dus 0% in Dubai, Malta… of bv. 10 % in Bulgarije.

Dit betekent weer niet dat je – als je nog zakelijk actief bent – jouw bedrijf niet kunt laten verder bestaan in Nederland bv., je moet er dan gewoon voor zorgen geen Nederlands belastingplichtige meer te zijn. Kortom we kunnen schuiven met de puzzelstukken… Er zijn opties…

Sommige belastingplichtigen hebben zo een riant vermogen dat ze enkel of bijkomend willen verhuizen om erfrechtbelastingen te vermijden. Of om hun goederen na te laten aan wie ze willen zonder dat de betuttelende wetgever vooraf in grote mate bepaald wie wat krijgt!

Stel je hebt altijd hard gewerkt en je hebt een aardig appeltje voor de dorst opzij kunnen zetten. Of je hebt minder hard gewerkt maar je hebt een grote erfenis ontvangen. Feit is: je bezit een groot, hoofdzakelijk roerend vermogen en je wilt optimaal jouw nalatenschap voorbereiden. Dit geeft bijzonder veel aantrekkelijke opties!

 

nalatenschap regelen

Stel je bent momenteel nog rijksinwoner van België of Nederland en je hebt vier kinderen: 3 lieve, respectvolle dochters en 1 respectloze aasgier van een zoon.

Wegens bepaalde ernstige gebeurtenissen in het verleden zou je eigenlijk het liefst jouw nalatenschap zodanig organiseren dat jouw zoon niets krijgt van jouw nalatenschap.

Aangezien ‘My Way’ van Frank Sinatra jouw lievelingsplaat is maak je er een levensdoel van om jouw nalatenschap te plannen op jouw manier!

Jouw zoon mag dus niets krijgen van jouw nalatenschap en dit betekent dat het voorbehouden deel (ook legitieme portie genoemd) voor de wettelijke erfgenamen dient omzeild te worden.

Met andere woorden, je bent op zoek naar een fiscaal gunstige oplossing voor je huidige roerende inkomsten en tegelijkertijd wens je het volledige beslissingsrecht te hebben over jouw nalatenschap.

Meer nog, je wilt voor de volle 100% gaan genieten van het leven nu en je zit er niet mee in om een beter klimaat op te gaan zoeken. Dan hebben we weer oplossingen… Zoals je ziet het is maatwerk, maar dat vinden we leuk!

Wat we hier ook aanbieden is de oprichting van stichtingen of foundations en trusts. Hier komen we op een zeer interessant terrein, het gaat om structuren, waarmee je je bedrijf kunt beschermen door de aandelen van je bedrijf in te brengen in een trust of foundation. Zo zorg je voor een extra beschermlaag. Je bent zo, als je het slim aanpakt, beschermt tegen allerlei mogelijke schadeclaims. Ook kan een trust of foundation, een perfect middel zijn om het erfrecht (zgn. forced heirship) zoals we dat onder meer in continentaal Europa kennen te omzeilen. Ook geniet je mogelijk ook nog fiscale voordelen. Wat wil je nog meer?