Totale service van A tot Z

Wij trachten jou echt volledig te begeleiden van A tot Z. Wij zijn geen theoretici die dure adviezen schrijven en het daarbij laten. Neen wij zijn zeer praktisch en zullen jouw bondig maar to-the-point adviseren, en een haalbaar advies uitbrengen omdat we weten dat we het zelf ook moeten uitvoeren! Het moet haalbaar en binnen de wettelijke krijtlijnen zijn!

Een voorbeeld van een van onze adviezen

Ondernemer Jan Brink had een succesvol softwarebedrijf in Groningen, hij verkocht en ontwikkelde softwarepakketten die vooral in de medische sector werden gebruikt, en die vooral als doel hadden op een gebruikersvriendelijke manier patiëntengegevens te kunnen opslaan, alsook afspraken op te volgen enz. Jan had het zowat twee jaar geleden ineens gehad. Zijn vader was na een slepende ziekte overleden, hij had personeelsproblemen, een onrechtvaardige belastingcontrole gehad, zijn bank deed lastig over een nieuw krediet voor de uitbreiding van zijn kantoorpand… Om nog maar te zwijgen over tal van nieuwe regels die de overheid elke dag oplegde, de files, het miezerige weer, een dipje in zijn relatie…

Waarom zou hij het boeltje niet overlaten aan zijn rechterhand die jong en ambitieus was. Maar ja de kinderen zaten lekker op de lagere school en hadden leuke vriendjes, en ja de schoonouders zouden dit niet leuk vinden…Altijd die excuses en op het einde van de rit verandert er niks. Zijn vrouw sprak zelfs over een midlife – crisis, midlife hij was net geen 40. Neen hij wou het over een andere boeg gooien, hij wist het zeker… Hij had zon nodig en ruimte…Ruimte om te kunnen ondernemen, ruimte om te leven, weg van het alsmaar meer betuttelende Nederland, weg van de waanzinnige politieke correctheid, hij kon er niet meer tegen… Oke, we besparen je de zoektocht naar de juiste locatie.

emigratie
andalusië emigreren

Jan wilde uiteraard nog werken, maar op een hoger intellectueel niveau, hij wilde een nieuwe uitdaging. Hij kende het spelletje dat hij nu deed, zo ondertussen wel. Het idee was dat Jan een klein bedrijfje zou opstarten dat zich zou toeleggen op heel specifieke apps gelinkt met de medische sector. Hier zag hij grote toekomst in. Het idee was enkele hooggeschoolde medewerkers in dienst te nemen. Toen klopte Jan bij ons aan…

Wonen en werken twee dingen. Jan was verbaasd ( daar had hij nog niet over nagedacht ) dat hij niet noodzakelijk zijn bedrijf moest opstarten op de plek waar hij en zijn familie wilden gaan wonen. Immers de leuke plekken om te wonen zijn niet altijd de meest fiscaal vriendelijke of goedkope landen. De familie was al vrij snel het erover eens dat ze naar Andalusië zouden trekken. Daar waren al wat vrienden, ze hadden een leuke betaalbare school voor de kids op het oog, topklimaat, Spaans was te leren, via Malaga kon men makkelijk vliegen naar de dierbaren die in het thuisland bleven enz…

Een kleine vragenronde leverde al snel het beeld op dat Spanje niet het fiscale paradijs was en de lonen waren niet zo veel lager dan in Nederland. Wij stelden Jan dan ook voor inderdaad in Spanje te gaan wonen en zijn bedrijfje op te starten in Bulgarije. Immers in Bulgarije zat je nog steeds binnen de EU, je had er slechts 10% vennootschapsbelasting, bijzonder lage lonen en sociale bijdragen, een zeer flexibel arbeidsrecht… weinig betutteling… een meer flexibele interpretatie van Europese regelgeving …Maar toch nog een land van de EU met een stabiele regering en een stevig wetgevend kader.

emigreren binnen europa

Dus wat deden wij allemaal voor Jan:

  • We brachten hem in contact met betrouwbare vastgoedmakelaars en advocaten in Spanje, die hem begeleiden bij de aankoop van een pand in Spanje.
  • Zijn huwelijkscontract en testament werden aangepast naar Spaans recht.
  • In Nederland werd ervoor gezorgd dat zijn bedrijf op een correcte en zowel fiscaal als juridisch sluitende manier werd overgedragen aan zijn rechterhand.
  • In Bulgarije werd er een BV opgericht, werd er gezorgd voor een bankrekening, een BTW nr…
  • Verder werd er in Bulgarije gezorgd voor een hip kantoor in een bedrijvencentrum, en werd er gefaciliteerd bij het rekruteren van 2 bekwame IT’ers.

Vervolgens probeerden we Jan fiscaal gunstig te laten genieten van zijn nieuwe structuur. Hoe? Jan had altijd al veel gereisd, dus hij vond het helemaal niet erg een week per maand van Malaga naar Sofia te vliegen en daar zijn voorlopig twee medewerkers aan te sturen of met hen te overleggen. Jan gaf zichzelf die week dat hij in Sofia was, 1000 EUR per dag als loon, dus 7000 EUR per maand. Dit werd in Bulgarije belast aan 10%, niet slecht. Spanje kon hem hier niet meer op belasten door het dubbelbelastingverdrag tussen Spanje en Bulgarije. En die andere drie weken…Misschien dat Jan dan wel gewoon niks anders deed dan golfen of op het strand liggen….

Verder werd er ook overwogen met het oog op het verder aantrekken van kapitaal en ook met het oog op uitbreiding naar andere landen, een holding op te richten in de UK, die eigenaar zou worden van de Bulgaarse dochter. Ook hier hebben we onze volle medewerking aan verleend.

zwembad villa Spanje

Ondertussen zijn we drie jaar verder en Jan’s business boomt als nooit te voren, de kids blaken van gezondheid van de zuivere lucht in Andalusië en van het vele zwemmen in de blauw glinsterende pool met zicht over een uitgestrekte vallei met in de verte de diepblauwe middellandse zee. Jan denkt eraan voor de verdere uitbreiding van de zaak met een businesspartner, die hij al een tijdje kent, in zee te gaan. Maar wat als er bv. een van hen plotseling overlijdt, of was als ze een schadeclaim te verwerken krijgen…Daarom kwam Jan onlangs terug aankloppen, en vroeg hij zich of het soms een goed idee was om de aandelen van de holding onder te brengen in een trust op Jersey. Hij had daar iets van op het internet gelezen. Na enkele lange gesprekken heeft Jan en zijn nieuwe businesspartner gekozen voor een Oostenrijkse stichting. Waarom Oostenrijk…? Ja we kunnen u hier nu niet alles vertellen… Contacteer ons voor de details….