Ondernemers

ondernemer in het buitenland emigreren

Voor ondernemers is het erg belangrijk de minst belaste weg te kiezen, zeker in deze geglobaliseerde wereld. Je mag nog de beste producten maken, als je niet aan fiscale planning doet en aan salarisbeheersing, word je vlotjes opzij gezet door je tegenspelers uit lage loonlanden of fiscaal laag belaste landen. Zo is een bedrijf als Ikea groot geworden, zij produceerden al in Polen toen het ijzeren gordijn nog dreigend over Europa hing

Fiscale planning is voor elke ondernemer net zo belangrijk als kwaliteitsbewaking, marketing, correcte prijszetting enz. Er is ook niets illegaals mee aan de hand, als je het goed aanpakt. Ook outsourcing naar lage loonlanden is belangrijk. Het gaat om je kosten te drukken, en dit kan perfect door de loonlast naar omlaag te brengen en je fiscale druk.

De beste methode is gewoon een deel van je bedrijf of de volledige winkel te herlokaliseren. Het is natuurlijk van primordiaal belang dit professioneel te doen, niet alleen op het juridische en fiscaal technische niveau. Maar de lokale cultuur en gewoonten correct inschatten is minstens even belangrijk. En net hier staan wij klaar met onze jarenlange ervaring en betrouwbare lokale spelers!

emigreren van uw bedrijf