Het ABC’tje

De ultieme vorm van belastingplanning is de ABC-oplossing. Dit is ons paradepaardje! En eigenlijk eenvoudig om te begrijpen.

Wonen in land A,

Werken in land B, en

Vermogen in land C

abc relocation

Wonen in land A

Hierbij wordt het woonland (België of Nederland bijvoorbeeld) vervangen door een veel gunstiger land qua personenbelasting. Tientallen landen (ook sommige lidstaten van de Europese Unie trouwens) bieden een fiscaal aantrekkelijke residentie aan tegen minimale voorwaarden. Laat ons samen naar de beste oplossing zoeken voor jouw.

 

Werken in land B

Werken en een bedrijf leiden kan je doen in een liberale business hub. Hoe minder bureaucratie, regeltjes en belastingen, hoe beter! Dan kan je tenminste focussen op wat echt belangrijk is! Zo kan je met gelijke wapens strijden tegen je conculegga’s die misschien al eerder als jouw onze site hebben ontdekt. Laat je niet voorbij streken, wees hen een stap voor!

Vermogen in land C

Bankieren en beleggen kan je doen in stabiele landen met goed gekapitaliseerde banken en een hoog niveau van privacy. We denken dan aan de klassiekers zoals Zwitserland, Oostenrijk, Singapore… maar misschien hebben we wel nog andere opties voor jouw achter de hand.

Bijvoorbeeld: je woont in Bulgarije of Malta, je werkt in het Verenigd Koninkrijk of Dubai en je geld zit in Singapore of Zwitserland.

Het voordeel van een ABC-oplossing is dat geen enkel land en geen enkele overheid echt grip op je heeft. Je bent mobiel en je kunt verhuizen zonder steeds jouw geld te moeten meenemen naar een nieuwe bank. Dit kan handig zijn in deze onzekere tijden.

Een ABC-oplossing heeft dus prachtige voordelen voor diegenen die vrijheid en privacy hoog in het vaandel dragen, of echte libertariërs zijn.