Digital Nomads

De droom!

Door het internet kunnen heel wat mensen vanuit elke uithoek in de wereld hun ding doen. Dit opent de laatste decennia nooit geziene opportuniteiten. We hebben het over zogenaamde ‘locatie-onafhankelijke professionals’. Het is iemand die gebruik maakt van technologie om te werken van waar hij/zij dat wilt: van thuis, vanuit zijn/haar favoriete café of koffiehuis, vanop het strand, of zelfs van de andere kant van de wereld. Voor deze digitale nomads is deze website! Geniet ervan.

Deze nomade-achtige ondernemers gebruiken hun laptop, smartphone, tablet, enkele web gebaseerde applicaties, software en wat innovatie om hun inkomen te verdienen van om het even waar ze leven of op reis zijn.

Locatie-onafhankelijke professionals zijn vaak onafhankelijke schrijvers, fotografen, (affiliate) marketeers, bloggers, webshop-eigenaars, softwareontwikkelaars, grafische designers, consultants, piloten, enz. Soms zijn het ook gewoon mensen die al reizend hier en daar een tijdelijke job meepikken. Maar het kan even goed een lokale bedrijfsleider zijn die beslist om de productie en logistiek te verhuizen naar een ander land.

Overal ter wereld is quasi gratis of goedkope internettoegang beschikbaar. Daardoor is het perfect mogelijk om tegelijkertijd in teamverband te werken en rond de wereld te reizen. Je kunt virtuele assistenten inhuren vanuit Oost-Europese landen, India of de Filipijnen, je kunt produceren of aankopen in het buitenland, en je kunt producten of diensten verkopen quasi overal ter wereld via het internet.

digitale nomaden
locatie onafhankelijk werken

Mobiel en locatie-onafhankelijk worden

Ultramobiel worden kan. De technologische vooruitgang staat ons toe om samen te werken met mensen van overal ter wereld. Dit betekent dat je als individu niet langer gebonden bent aan dezelfde geografische plaats.

Ben je jouw huidige 9-to-5 job moe en voel je dat jouw persoonlijke groei aan het stagneren is? Of ben je een rasechte ondernemer die graag wat meer vruchten van zijn noeste arbeid overhoudt? Misschien ben je wel een iets rijpere man of vrouw die volop wil gaan genieten van het beste wat het leven te bieden heeft? Je hebt misschien een stressvolle periode achter de rug door die vervelende vechtscheiding en je hebt nood aan een nieuwe start.

Waarom zou je dan niet leven daar waar je echt wilt leven? Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om jouw ideale levensstijl qua wonen en werken zelf te bepalen en te ontwerpen.

In de plaats van te wachten op jouw welverdiend pensioen om dan te doen wat je echt wilt doen kan je ook zelf in actie schieten. Stop het dagdromen over een fantastische toekomst in een prachtig land waar het goedkoop leven is en neem het heft in eigen handen. Doorbreek de status quo en proef gewoon van het leven, onder jouw eigen voorwaarden! Ga ervoor, nu!

Hierbij is het cruciaal om te beseffen dat je helemaal geen miljonair of grootverdiener hoeft te zijn om deze manier van leven aan te vatten. Door te leven in een land waar de kost van het leven laag is en tegelijkertijd geld te verdienen in landen waar veel koopkracht en een stabiele munt is, kun je al bijzonder comfortabel leven.

Mobiel en locatie-onafhankelijk worden heeft zo zijn voordelen. Je kan werken waar en wanneer je maar wilt, je bent flexibel en je kunt wat meer tijd vrijmaken voor hobby’s, reizen, relaties, projecten voor goede doelen, …

digital nomad hobbies

Maar dat is niet alles! Mits de juiste aanpak kun je als locatie-onafhankelijke professional ook volop genieten van de vruchten van jouw arbeid. Met andere woorden, voor locatie-onafhankelijke professionals staan de poorten naar de minst belaste wegen wagenwijd open! Je kunt dan de minst belaste weg bewandelen, volledig legaal. Het is een kwestie van fiscaal inwoner te worden van het juiste land…het land dat jou het beste behandelt!

Hierbij wordt het woonland, wat nu België of Nederland is, vervangen door een veel gunstiger land op het gebied van personenbelasting.

travel digital nomad

De ‘die-hards’ onder de digital nomads…

Strikt genomen zou je als pure digital nomad zelfs nergens belastingen moeten betalen en toch wettelijk in orde te zijn. Als Jana, een jonge dynamisch modeblogster, constant op reis is en bv. in elke plek enkele weken verblijft zal zij mogelijk nergens belastingplichtig zijn.

Als je er echter zulke levensstijl op nahoudt en je verdient een smak geld kan dat ook weer problemen opleveren, want de ‘klassieke’ wereld is nog niet klaar voor zo een manier van leven. Als Jana op een bepaald ogenblik zich wil settelen en haar geld wil investeren zou ze wel eens vervelende vragen kunnen krijgen over de oorsprong van het geld, of er belastingen op werden betaald enz. DUS… soms is het beter voor een ‘die hard’ digital nomad om toch ergens een laag belaste jurisdictie te vinden en daar fiscaal resident te worden. Hier hebben we zeer leuke oplossingen … in de aanbieding.

Contacteer ons! Want zonder fiscale residentie bots je op allerlei muren en onbegrip in deze wereld!