Malta voor renteniers en vermogenden

Malta is van oudsher ook een plek waar vermogende Britten overwinterden of zelfs definitief woonden. Zoals eerder gezegd het is geen onaangename plek, goed klimaat, lekkere keuken, vlakbij Italië, goede gezondheidszorg, Engelstalig… en ook voor vermogenden en renteniers een aantrekkelijk fiscaal stelsel. Hoe werkt dit? Wat moet je weten vooraleer je voor Malta kiest?

Wel Malta heeft een territoriaal belastingstelsel, vrij uniek in Europa. Dit betekent dat inkomsten die je buiten Europa verdient NIET moeten aangegeven worden in Malta. Dus enkel de inkomsten, gelden… die je naar Malta brengt worden daar belast. Dus je kan miljardair zijn en je gelden hebben staan in Zwitserland, fijn voor Malta, zij gaan jouw alvast niet belasten. Wel vragen ze er iets voor terug, er zijn diverse zgn. ‘residential schemes’. Zo zal Malta willen dat je een huis of flat koopt met een waarde van 275.000 EUR of iets huurt voor ongeveer 1000 EUR per maand. Je zal ook een forfait moet betalen van 15.000 EUR per jaar. Redelijk toch als je vermogend bent…

fiscaal-stelsel-Malta

En als kers op de taart, zeggen de Maltezers dat je in géén ander land meer dan 183 dagen moet wonen, dit houdt dus niet in (!) dat je in Malta meer dan 183 dagen moet wonen. Ben je een rentenier-reiziger, dan kan je dus enkele maanden met je zeiljacht op de oceanen rond zwalpen, bv. drie maanden in je villa in Marbella, drie maanden in Nederland, twee maanden een reis door Brazilië maken en bv. een maandje even uitblazen op Malta. Dit is perfect binnen de wettelijke grenzen. Doen zou ik zeggen. Contacteer ons!