Maleisië voor vermogenden en renteniers

Zoals reeds eerder aangehaald is Maleisië een topland om te rentenieren of er te gaan wonen als vermogende particulier. Speciaal voor deze categorie werd er het ‘second home program’ ontwikkeld, wat erg succesvol!

Aantrekkelijk voor ondernemers, vermogenden en digital nomads

Wat houdt dit in? Het ‘Malaysia My Second Home’ Programma is toegankelijk voor staatsburgers van alle landen erkend door Maleisië en discrimineert niet op basis van ras, religie, geslacht of leeftijd.

Applicanten hebben het recht om hun wederhelft en ongetrouwde kinderen, jonger dan 21 jaar, mee te brengen als personen ten laste.

Alle applicanten en hun personen ten laste worden vereist om een medisch attest in te zenden, uitgereikt door een privéziekenhuis of erkende kliniek in Maleisië.

Daarbovenop wordt van deze personen ook geëist dat ze beschikken over een geldige ziektekostenverzekering die geldig is in Maleisië, onderschreven bij eender welk verzekeringsagentschap. Uitzonderingen zijn mogelijk in bepaalde gevallen (bv. applicanten die moeilijkheden hebben om een ziektekostenverzekering te verkrijgen vanwege hun leeftijd of evt. medische aandoening).

maleisië-vermogende-renteniers

Bij hun applicatie wordt van applicanten vereist dat ze financieel zelfvoorzienend zijn. Afhankelijk van de leeftijd van de applicant (jonger of ouder dan 50 jaar) gelden er andere regels op het gebied van de applicatie, de stappen na goedkeuring en de mogelijkheden na 1 jaar.

De regels voor de verschillende leeftijdsgroepen worden hieronder schematisch weergegeven:

Maleisië voor vermogenden en renteniers
Maleisië voor vermogenden en renteniers 2

Het is belangrijk om zich ervan bewust te zijn dat een deelnemer aan het MM2H Programma geen toelating heeft om actief zaken te doen in Maleisië. De MM2H Pass is een Social Visit Pass die deelnemers toelaat om langdurig in Maleisië te verblijven en is dus ideaal voor gepensioneerden en mensen die leven van hun investeringen. Deelnemers die toch nog bezig willen blijven mogen wel een halftijdse job uitoefenen.

Een bericht aan de locatie-onafhankelijke zakenmensen: zakendoen in Maleisië is niet mogelijk voor een MM2H deelnemer, maar dit hoeft geen ramp te zijn…

Als een locatie-onafhankelijk professional, kan u in Maleisië verblijven onder het MM2H Programma en tegelijkertijd zakelijk actief blijven met een vennootschap die opgericht is in Hong Kong, Singapore of Labuan. U kunt deze vennootschap dan bijvoorbeeld gebruiken telkens u buitenlandse klanten factureert. Voornoemde jurisdicties zijn niet veraf en bieden een aantrekkelijke vennootschapsbelasting van 0% aan in bepaalde gevallen.