Maleisië voor ondernemers

Rijksinwoners van Maleisië worden belast op hun inkomen dat verdiend wordt in Maleisië. Inkomsten van buitenlandse oorsprong, die wel ontvangen worden in Maleisië, zijn niet belastbaar. Dit is een territoriaal belastingstelsel en biedt opportuniteiten voor locatie-onafhankelijke zakenmensen.

Maleisië heeft geen meerwaardebelasting, behalve dan de meerwaarde die gerealiseerd wordt via transacties van vastgoed, de zogenaamde belasting op meerwaarde van onroerend goed. Er bestaan ook geen successierechten, noch schenkingsrechten, noch vermogensbelastingen in Maleisië.

Er is echter een klein fiscaal pareltje in Maleisië dat we u niet kunnen onthouden,…nl. Labuan. Dit is een klein eiland voor de kust van Borneo, en dit eiland geniet een bijzonder fiscaal statuut. Een Labuan company ondergaat slechts een belastingdruk van 3%! Bovendien voldoet Labuan aan alle voorwaarden van de EU en wordt het NIET beschouwd als een belastingparadijs en staat als dusdanig ook niet op de zwarte lijst.

ondernemen-in-maleisië

Meer nog een Labuan company kan in de meeste gevallen gebruik maken van het uitgebreide net van dubbelbelastingverdragen dat Maleisië afsloot. Zo zijn er legaal een aantal interessante structuren mogelijk. Ook is het vrij eenvoudig, vanwege o.m. de lage loonlast, om lokaal de nodige ‘substance’ te creëren. Bankrekeningen voor jouw Labuan company openen is niet echt een probleem, en kan soms zelfs in Singapore.

Voor alle details, contacteer ons!