Georgië

Georgië, neen niet Georgia de VS-staat, maaar het land… het is een pareltje midden in Centraal Azië. Georgië is een katholiek-orthodox land . Samen met Armenië vormt Georgië een eilandje tussen islamitische landen in Azië. Het land kan ik alleen maar beschrijven in superlatieven! Het is een prachtigggg…land met bergen tot 5000m, de mensen zijn bijzonder vriendelijk, de keuken is topgastronomie en… dit alles overgoten met een eeuwenoude bijzonder rijke cultuur. Boek nu je ticket! Alleen de taal is al zo bijzonder, het schrift lijkt op een buitenaardse communicatievorm. Na de val van het communisme en na de problemen met de grote Russische buur, is het land aan een steile opgang bezig en dit met een nooit gezien enthousiasme. Iedereen die in Georgië uitgenodigd wordt voor een feestmaal zal dit nooit meer vergeten, zeker als je’ tsjatsja’ uit een dakpan hebt moeten drinken. Meer vertel ik niet, je moet hetzelf maar ontdekken.

Maar ook voor ondernemers zetten de Georgiërs hun beste beentje voor. Zo zijn er een aantal freezones, waaronder de bekendste in Kutaisie is, de tweede stad van het land na Tblisi de hoofdstad. In zo een freezone betaal je helemaal géén belastingen, geen sociale bijdragen… Je kan er werken met een zgn. ‘free trade zone’, het is wel de bedoeling dat je er een echte activiteit opstart.

Ook fiscale residentie kan erg leuk zijn, zeker als je weet dat Georgië, een territoriaal belastingstelsel heeft. Contacteer ons voor meer details!