6 soorten mensen die nooit zouden moeten emigreren

Eén van onze doelen is welvarende Nederlanders en Belgen helpen emigreren. Maar hoewel met geld veel te regelen valt, is kapitaal alléén niet genoeg om jouw internationale move tot een succes te maken. Je hebt er namelijk ook de juiste karaktereigenschappen voor nodig. En als je jezelf in één van de zeven onderstaande personen herkent, is de kans van slagen klein.

Mensen die denken dat na emigratie alles beter zal zijn

Wie alleen maar klaagt over files en slecht weer en de betuttelende overheid, is een zwartkijker. Er zijn zoveel dingen die enorm goed werken en leuk zijn in België en Nederland. Als je negatief bent ingesteld (zelf zul je hoogstwaarschijnlijk zeggen dat je een realist bent) moet je jezelf meenemen en zul je na emigratie genoeg andere dingen vinden om over te klagen. 

Mensen die geen adviezen van anderen willen aannemen

Miljoenen Nederlanders en Belgen hebben wel eens nagedacht over een emigratie, maar tot de plannende fase kwam het nooit – door angsten, twijfels, druk vanuit hun omgeving, en ga zo maar door. Om door te zetten met een emigratie moet je daarom net iets anders zijn. Noem het koppig, noem het eigenwijs, maar sla hier niet in door. De adviezen van anderen zijn over het algemeen goedbedoeld. Wanneer je waarschuwingen van eerdere emigranten krijgt, sla die dan niet in de wind. 

belasting betalen migreren

Mensen die alleen maar belasting willen ontwijken

Het is een feit dat we ons in de Lage Landen blauw betalen aan belasting. Wanneer je een bedrijf flink wilt laten groeien, is dat erg benauwend. Er zijn genoeg landen waar veel minder aan de strijkstok van de overheid blijft hangen. Maar laat dat niet de enige reden zijn om te emigreren. Aan je nieuwe bestedingsruimte ben je immers snel gewend, maar aan die andere cultuur en vreemde taal niet. Maar we aanvaarden wel dat het een erg belangrijke redenen kan zijn… Maar kies bv. een leuk land met een wat hogere belastingdruk tegen een land waar je echt niet graag bent met nul belastingdruk zoals Dubai. Het is niet altijd leuk in een stoofpot te wonen ook als je geen belastingen betaalt… Maar opnieuw dit is persoonlijk…

Control freaks

Oké, je mag best een beetje control freak zijn. Je zaakjes goed voor elkaar hebben is een vereiste als je succes wilt hebben in het leven. Het heeft je gebracht waar je nu bent, maar bij een emigratie mag je de teugels best een beetje laten vieren. Natuurlijk wil je de risico’s zo laag mogelijk houden, maar wees voorbereid op tegenslagen en momenten van machteloosheid. 

Mensen die ongeduldig zijn

Ongeduldig zijn we allemaal weleens. Denk maar eens aan lange rijen in winkels, files, getreuzel door werknemers en ga zo maar door. Bij een emigratie kan het ongeduld zich tegen je keren. Officiële instanties, ter plekke of hier in de Lage Landen, hebben nu eenmaal hun tijd nodig en druk op hen zetten werkt averechts of kan je zelfs in de problemen brengen. 

emigreren teruggaan
Mensen die denken dat ze makkelijk weer terug kunnen keren

Een emigratie is niet onherroepelijk. Mensen die de juiste instelling en motivatie hebben voor een emigratie, moedigen we graag aan om deze stap te zetten. En we zeggen er altijd bij dat terugkeren een optie is. Maar makkelijk zal het niet zijn. Hoe langer je weg bent, des te meer Nederland en België veranderd zijn.